Programma 2021

Maandag 12 juli tot en met vrijdag 16 juli.

Elke dag starten we op het vernieuwde Park Startbaan. We beginnen elke dag als volgt:

8.45  uur Ontvangst ouders en deelnemers
9.15  uur Gezamenlijke warming-up
10.00 uur Tennisclinic deel 1
11.00 uur Pauze met een drankje en een tussendoortje
11.15  uur Tennisclinic deel 2

De Startbaan Sportstages staan natuurlijk in het teken van lekker veel tennissen. Onder leiding van professionele tennistrainers en topspelers gaan we je de basisprincipes van het tennis bijbrengen. Heb jij al een goede basis en ben jij een mini Federer of Nadal dan schakelen de trainers natuurlijk een tandje bij. Alle aspecten van het tennisspel komen aan bod. Zo wordt er o.a. aandacht besteed aan een vlijmscherpe forehand, een spectaculaire backhand, voetenwerk (heel belangrijk bij tennis), volleren, serveren en natuurlijk hoe je slim je tegenstander de verkeerde kant op kunt sturen. Natuurlijk worden er ook punten gespeeld om alles in de praktijk te brengen!


Na het tennissen is het tijd om energie te tanken met een lekkere en gezonde lunch. Om 13.45 uur start het middagprogramma en wel als volgt:

Maandag Atletiek bij AV Startbaan
Na het daverende succes van vorig jaar kunnen we dit jaar gelukkig weer terecht op de atletiekbanen van AV Startbaan. Verspringen, hardlopen, hoogspringen en hordelopen, niks is te gek! Ben jij een all-round atleet? Of ben jij de nieuwe Dafne Schippers of Usain Bolt? We gaan het ontdekken!


Dinsdag mag je kiezen tussen Golf, de Beweegbox of Turnen.
We kregen als organisatie de vraag of het Golfen terugkwam op het programma en we hebben gelukkig goed nieuws; we gaan op dinsdag weer naar de prachtige golfbaan Amsteldijk. Het afslaan, chippen en putten werd vorig jaar met zoveel enthousiasme ontvangen dat het dit jaar natuurlijk niet mocht ontbreken!

Ook de Beweegbox is weer aan het programma toegevoegd. In de Beweegbox kunnen de kinderen zich onder andere vermaken op de Bobbelbaan, het free-run parcours of met de heuse klimwand. Keuze genoeg op de dinsdag want ook Turnen is toegevoegd aan het programma.

Woensdag Boksen
De complete invulling van de woensdag blijft nog even een verassing maar het wordt in ieder geval een actieve dag waarop we onder andere gaan boksen. Tijdens de bokslessen leer je de eerste beginselen van het boksen (natuurlijk allemaal in spelvorm) en krijg je een actieve workout. Het wordt in ieder geval een dag om je helemaal uit te leven!


Donderdag Korfbal bij KVA
We gaan hier kijken hoe goed je je kan vrijspelen, hoe ver je kan gooien, of je met één hand kan vangen, hoe goed je je tegenstander kan volgen en of je eigenlijk wel balgevoel hebt. Ben jij een aangever of een geboren topschutter? Beide kan natuurlijk ook.

Vrijdag Basketbal bij MCBA
Basketbal is een snelle, leuke, uitdagende, gezellige en spectaculaire sport die met een lichtere bal wordt aangepast aan het niveau van de kinderen. Schuilt er in jou een echte LeBron James als je met de bal naar de ring dribbelt?

Na het middagprogramma komen we steeds terug naar Park Startbaan voor een verrassend eindspel.

Rond 17.00 uur worden ouder/verzorgers weer verwacht om onze sportieve kanjers op te halen.